Round-up speeldag 4

maa 12 sep 2016

In de round-up worden de regioploegen uit 2e provinciale B belicht die geen uitgebreid verslag gekregen hebben.

Meise - Rhode-De Hoek                   3-2

Meise blijft verrassend bovenaan het klassement meedraaien. Na het gelijkspel van vorige week op het veld van Ternat, knoopte het opnieuw aan met de overwinning. Het won in eigen huis met 3-2 van Rhode-De Hoek en is met 10 op 12 co-leider.

Beide ploegen beginnen met een opvallend jong elftal aan de match. Maar dat belet hen niet om een verschroeiend tempo te ontwikkelen. Meise komt snel verdiend op voorsprong via Lissens die alert is op een afgeweerd schot van Akram Saibari. De wedstrijd gaat goed op en neer met kansen langs beide kanten maar het is Meise dat op het juiste moment scoort via Ounis 2-0.

De bezoekers knokken zich terug in de match via Van Der Vennet maar in de slotminuten maakt Ounis, met zijn tweede van de namiddag, op de counter de match dood. Een vrijschopdoelpunt van Gruslet in de toegevoegde tijd is enkel nog voor de statistieken.

Met drie overwinningen uit vier wedstrijden heeft Meise zijn start duidelijk niet gemist. Akram Saibari was de grote man met 3 assists.

Doelpunten: 9’ Lissens (1-0), 78’ Ounis (2-0), 86’ Van Der Vennet (2-1), 90’ Ounis (3-1), 93’ Gruslet (3-2).

Herne – Avenir Lembeek                 1-1

Eén goaltje aan elke zijde en voor de rest top keerperswerk. Dat is kort samengevat de wedstrijd Herne – Lembeek. Beide ploegen kregen een karrenvracht aan kansen maar moesten na afloop tevreden zijn met een gelijkspel.

Door het puntenverlies van zowel Herne als Lembeek in de vorige wedstrijd, is het de eerste minuten vooral aftasten en voorzichtig aanvallen. Tot de bezoekers plots een strafschop krijgen na een duwfout van Teirlinckx. Lanneer stopt echter de elfmeter van Desmet. Na 24 minuten vindt Lembeek toch de goede opening in de thuisdefensie. Denys wordt het straatje ingestuurd door Develer en werkt beheerst af. De scheve situatie wordt snel rechtgezet door de thuisploeg. Amper drie minuten later laat Arena keeper Vandenbrande kansloos met een afgeweken schot.

Na de pauze is Herne de baas en Mendez trapt de beste kans op de paal. Maar ook thuisdoelman Lanneer moet zich meerdere keren onderscheiden om een Lembeeks doelpunt te voorkomen.

Door het 1-1gelijkspel lossen Herne en Lembeek elkaar voor geen meter in het klassement. Ze staan op een gedeelde 9e plaats.

Doelpunten: 24' Denys (0-1), 27' Arena (1-1).

Melsbroek – Steenhuffel                  4-0

Na twee nederlagen op rij kon Melsbroek op eigen terrein nog eens zegevieren. Steenhuffel kwam er niet aan te pas en werd met de billen bloot naar huis gestuurd. 4-0 was de eindstand.

Melsbroek dicteert vanaf de eerste minuut de wet. Op het halfuur doet Ghys de netten een eerste keer trillen met zijn derde van het seizoen. Eenrichtingsvoetbal is het in de eerste helft. Net voor het rustsignaal verdubbelt Verhas dan ook logischerwijze de voorsprong.

Een aanvallender Steenhuffel heeft duidelijk genoten van de koffie maar een georganiseerd Melsbroek doet op het uur de boeken helemaal toe na een tweede doelpunt van Verhas. En het gaat van kwaad naar erger voor Steenhuffel. De Vleminck mag een kwartier voor tijd gaan douchen na een tweede gele kaart. Het slotakkoord is voor Van Den Berg. Met een schitterend schot vanop zo’n 25 meter legt hij de 4-0 eindcijfers vast.

Een deugddoende zege voor Melsbroek dat oprukt naar de zesde plaats. Voor Steenhuffel een match om snel te vergeten.

Doelpunten: 30’ Ghys (1-0), 44’ en 60’ Verhas (2-0 en 3-0), 80’ Van Den Berg (4-0).

BOKA United – Kester-Gooik           2-1

Na een aantrekkelijke eerste helft  lag de eindstand vast. BOKA United wint net als vorige week met 2-1 en komt alleen op de derde plaats.

Het matchbegin van BOKA United is sterk en dat wordt bekroond met 2 snelle doelpunten van Ysenbaert en Van Elslander. Na twintig minuten neemt Kester-Gooik over en De Roeck brengt de bezoekers terug in de wedstrijd in de 30ste minuut. BOKA United laat zich niet van de wijs brengen en neemt het heft terug in handen. Bijna levert dat vlak voor rust een tweede doelpunt op voor Ysenbaert maar zijn schot treft de lat.

Na de rust ontwikkelt Kester-Gooik steriele druk maar BOKA United kan makkelijk stand houden en komt niet meer in de problemen.

De Gooikenaars pakken 1 op 9 en blijven dicht tegen de degradatiezone bengelen. BOKA United staat derde op 1 punt van leiders Meise en Wambeek.

Doelpunten: 2’ Ysenbaert (1-0), 14’ Van Elslander (2-0), 30’ De Roeck (2-1).

Wambeek – Groot-Dilbeek              3-1

Doelpunten: 55’ Ambrogetti (0-1), 62’ Thiebaut (1-1, strafschop), 65’ De Bel (2-1), 75’ Marquez (3-1).

Denderzonen-Pamel – Ternat        0-2

Doelpunten: 20’ en 83’ Sleewaegen (0-1 en 0-2).