Meise wint derby en blijft leider

maa 24 okt 2016

Meise neemt in het slot van de wedstrijd afstand van Steenhuffel en wint met 2-3. Meise blijft het bijzonder goed doen met de leidersplaats als gevolg.

De enige, echte derby voor beide ploegen. De zenuwen staan voor de wedstrijd dan ook strak gespannen. Het is Meise dat het best start met twee goeie kansen in het eerste kwartier. Het blijft 0-0. In de 28e minuut verovert Joren Mertens van Steenhuffel de bal, Mertens gaat alleen op de keeper af en scoort de 1-0. Meise blijft niet bij de pakken zitten. Het zet meteen de achtervolging in. In de 34e minuut voorzet vanop de rechterflank, Dean Ounis is de doelman te snel af:    1 – 1.  Nog geen minuut later krijgt Steenhuffel een strafschop wegens handspel.  Dries De Schouwer zet de penalty om:  2-1. Dat is ook de ruststand. De voorsprong voor  Steenhuffel is op dat moment verdiend. In de tweede helft is Meise de betere ploeg. In de 68e minuut loopt  De Weerdt in op een vrije trap en scoort met het hoofd:  2-2.   In de 80e minuut opnieuw een vrije trap voor Meise.  Nu is het Ganzeman die binnenkopt. Meise wint de leuke derby.

DOELPUNTEN: 1-0 (Mertens), 1-1 (Ounis), 2-1 (De Schouwer), 2-2  (De Weerdt ), 2-3 (Ganzeman)