Leeuw wint thuis van Steenhuffel en is weg van de laatste plaats

maa 3 okt 2016

SK Leeuw klopt Steenhuffel met 3-0 en speelt de rode lantaarn door aan Machelen.

Leeuw wil na twee verloren uitwedstrijden de drie punten thuishouden.  Toch is het Steenhuffel dat ten aanval trekt. Een afstandsschot vliegt rakelings over.  Op het kwartier een eerste keer de thuisploeg. Kapitein Berth met een pegel, net over. Nadien zijn het opnieuw de bezoekers die domineren. Op het halfuur een dot van een kans voor Steenhuffel.  De verdediging van Leeuw wordt uit verband gespeeld door een mooie combinatie tussen Van Der Stappen en De Lauw. De Lauw plaatst de bal naast doelman De Braekeleer, maar een Leeuwse verdediger redt op de lijn. Even later vrije trap voor Steenhuffel. Op de paal. 0-0 aan de rust.

De tweede helft en SK Leeuw trekt naar voren. Romero met de goeie kopbal, doelman Persoons redt spectaculair. In de 18de minuut is het wel raak voor de thuisploeg.  Het is opnieuw Romero die voor doel opduikt en de bal via de binnenkant van de paal in doel schiet. 1-0. Steenhuffel is even van slag, maar lang duurt dat niet. Op het halfuur knap schot, maar thuisdoelman De Braekeleer toont zijn klasse en zweeft de bal uit doel. Corner. De Braekeleer pakt en lanceert onmiddellijk Timothy Van Roy die de doelman verschalkt en de 2-0 op het bord zet. SK Leeuw gaat door op zijn elan en ei zo na beslist de ingevallen Kevin De Broyer de wedstrijd, maar zijn plaatsbal gaat via de paal buiten.  SK Leeuw grijpt de bezoekers nu bij de keel en via mooi combinatievoetbal belandt de bal in de 38ste minuut bij Glenn Van Roy die vanop rechts voorzet, de ingevallen Imberechts tikt binnen.  3-0, meteen de eindstand.

DOELPUNTEN: 1-0 (Romero), 2-0 (Van Roy), 3-0 (Imberechts)