Leeuw pakt belangrijke driepunter tegen Groot-Dilbeek

maa 6 maa 2017

In de strijd tegen de degradatie boekt Leeuw een cruciale overwinning. Het klopt Groot-Dilbeek met 3-1.

Van bij aanvang van de wedstrijd is het duidelijk dat Leeuw wil winnen.  Gedreven door de wind trekken de thuisspelers ten aanval zonder echt gevaarlijk te zijn.  Groot-Dilbeek ondergaat het spel en is meermaals genoodzaakt de aanvallen van SK Leeuw op foutieve manier te stoppen.  Zo ook rond de twintigste minuut.  Een zoveelste fout van Groot-Dilbeek wordt bestraft met een vrije trap.  Kapitein Stefan Berth zet zich achter de bal en trapt de bal in één tijd voorbij de bezoekende doelman.  1 - 0.  SK Leeuw blijft offensief voetballen en krijgt nog een kans via Kevin De Broyer die op doelman Brabant besluit.  Dezelfde De Broyer wordt even later de grote rechthoek ingestuurd en  onderuit getrapt door Alouat. Geel voor de bezoeker en strafschop voor SK Leeuw.  Deze wordt omgezet door Timothy Van Roy.  SK Leeuw leidt met 2 - 0.  SK Leeuw blijft domineren en Timothy Van Roy ziet nog een mooie kans gestuit door de keeper.  Op slag van rust staat ei zo na de 3-0 op het bord maar de kopbal van Demuylder kan nog net door de bezoekende doelman tegen de dwarslat worden getikt.  Rust: 2 - 0.

Ook de tweede helft start met een offensief ingesteld Leeuw.  Reeds in de zesde minuut mag Gonzalez voor SK Leeuw een vrije trap nemen.  Die belandt bij Kevin De Broyer die echter niet kan besluiten.  Groot-Dilbeek lanceert hierop een snelle tegenaanval die nog in extremis door een teruggekomen Gonzalez in hoekschop wordt gedevieerd.  Deze wordt over de grond kort genomen tot aan de eerste paal en in doel verlengd door Niels Spotbeen.  2 - 1 en Groot-Dilbeek leeft op.  De bezoekende spits Shehu trapt eerst op doelman De Braekeleer en even later wordt een tweede poging van Shehu nog maar net in hoekschop verwerkt.  SK Leeuw heeft het moeilijk tegen de wind in maar in de 24ste minuut trekt Timothy Van Roy toch alleen richting de bezoekende doelman.  Die redt nog de eerste poging van de Leeuwse aanvaller, maar kan de bal niet klemmen.  De bal valt opnieuw in de voeten van Timothy Van Roy die met een mooie lob de 3 - 1 op het bord zet.  Groot-Dilbeek is aangeslagen maar nog niet uitgeteld.  Getuige daarvan een strak afstandsschot van Benkhaled,  De Braekeleer redt knap.  Ondanks de felle tegenwind blijft Leeuw goed combineren en via De Broyer en Verlodt komt Timothy Van Roy opnieuw voor de keeper maar die voorkomt de 4 - 1.  Leeuw blijft het spel controleren.  Een overwaaiend afstandsschot van Groot-Dilbeek verandert niets meer aan het scoreverloop.  SK Leeuw windt verdiend met 3 - 1.