Leeuw en Oetingen verdelen de punten na een aangename pot voetbal

maa 12 sep 2016

Oetingen kon ook op de vierde speeldag niet aanknopen met een overwinning. Na een 2-0 achterstand moest het zelfs alles uit de kast halen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Leeuw miste de kans om aansluiting te vinden met de subtop.

De thuisploeg begint als een wervelvind aan de wedstrijd. Al na twee minuten gaat een vrije trap maar net naast het doel van Oetingen. Het vroege overwicht resulteert in de zesde minuut in een fraai doelpunt. Van Roy krult met een afstandsschot het leer in de verste benedenhoek. Oetingen kreunt onder de Leeuwse druk. De Dobbeleer moet twee minuten later zijn beste reflex bovenhalen om een owngoal te vermijden.

De storm gaat dan liggen. Oetingen herstelt het evenwicht maar verder dan een flauw kopballetje komt het niet in de eerste helft. Leeuw gaat met een verdiende voorsprong de kleedkamers in.

De bezoekers komen met een ander gelaat uit de kleedkamer. Mouelhi zorgt met een individuele actie voor het eerste grote gevaar langs Oetingense kant. Zijn schot gaat uiteindelijk voorlangs. De reactie van de thuisploeg blijft niet lang uit. Van Roy omspeelt De Dobbeleer maar de hoek is te schuin om te scoren. Bijna slaagt hij erin maar de paal verhindert de 2-0. Uitstel van executie zo blijkt want luttele minuten later maakt Van Roy toch zijn tweede van de namiddag. Na een snelle tegenactie en dito voorzet laat hij de bezoekende doelman geen kans met een rake kopbal.

De buit is binnen denken ze bij Leeuw maar dat is buiten Mouelhi gerekend. De meest bedrijvige Oetingenaar schildert een vrije schop op de rand van de 16 meter via de paal tegen de netten. De aansluitingstreffer geeft zwart-wit vleugels. Leeuw weet niet meer van welk hout pijlen maken en krijgt 5 minuten voor tijd nog een vrije trap tegen op een gevaarlijke plaats.  Die waait door tot aan de tweede paal en Coenen kopt overhoeks de 2-2 binnen.

Dan eist de scheidsrechter even de aandacht op door meer dan vijf minuten voor tijd de wedstrijd af te fluiten.  Na overleg wordt de wedstrijd hervat maar gescoord wordt er niet meer. 2-2 is dus de eindstand en daar schieten beide ploegen weinig mee op.

Doelpunten: 6’ en 65’ Van Roy (1-0 en 2-0), 75’ Mouelhi (2-1), 85’ Coenen (2-2).