Flater in Teralfense defensie bezorgt Machelen eerste driepunter

maa 12 sep 2016

Machelen is voor het eerst weg uit de gevarenzone na een krappe 2-1 thuisoverwinning tegen Teralfene. Een misverstand in de defensie bezegelde het lot van de Leeuwkens, dat alleen laatste is.

Het duel tussen Machelen en Teralfene is er één in de kelder van het klassement. En dat is eraan te zien in de eerste helft. De wedstrijd begint evenwichtig met veel middenveldspel. Er vallen weinig echte doelkansen te noteren. De beste kans is voor Teralfene.  Een harde kopbal wordt door doelman Deconinck met een sterke reflex gepareerd in hoekschop.

Na rust neemt de thuisploeg het initiatief met snel enkele doelkansen. Bij de derde poging is het raak. Het schot van Afkir gaat in de verste hoek binnen. Teralfene recht de rug en reageert meteen. Een vluchtschot van Geeroms spat uiteen op de kruising.

Even later is scheidsrechter Leten kop van jut. Beide ploegen claimen een strafschop maar het protest wordt weggewuifd.

Op het uur komt Teralfene toch verdiend langszij. Na een mooie aanval komt de bal voor de voeten van De Coen en die verschalkt de Machelse doelman met een al even knap schot. De vreugde is echter van korte duur want tien minuten later doen de bezoekers zichzelf de das om met een te korte terugspeelbal. Mosselmans neemt het geschenk in dank aan en schiet de 2-1 voorbij Aerts.

Machelen is op het einde fysiek de betere ploeg maar Teralfene zet in de slotminuten alles op alles. In de blessuretijd ziet het de gelijkmaker afketsen op de dwarsligger. De Leeuwkens blijven met lege handen achter. Machelen haalt opgelucht adem en boekt na vier speeldagen zijn eerste zege van het seizoen.

Doelpunten: 55’ Afkir (1-0), 60’ De Coen (1-1), 70’ Mosselmans (2-1).