Hattrick van Kums bezorgt BOKA de zege in spektakelrijke Dilbeekse derby

maa 27 feb 2017

Kevin Kums was de gevierde man bij BOKA United. Dankzij zijn drie doelpunten blijft BOKA de leidersplaats in het vizier hebben. Groot-Dilbeek moet stilaan achterom beginnen kijken.

De thuisploeg start enthousiast aan de wedstrijd. Op het kwartier zet Kums zich achter een vrije trap en draait het leer rechtstreeks in doel. Tien minuten later belandt een weggekopte hoekschop van Kums terug in zijn voeten. De middenvelder aarzelt niet en poeiert de bal in de verste hoek. BOKA na zo’n twintig minuten op rozen. De tegenprikken van Dilbeek zijn zeldzaam maar net voor het halfuur is daar toch de aansluitingstreffer. Ambrogetti zet een terechte strafschop feilloos om.

De thuisploeg is niet aangeslagen. Met de rust in zicht eist Kums andermaal een hoofdrol op. Opnieuw schildert hij een vrije trap rechtstreeks binnen, een quasi perfecte kopie van zijn eerste doelpunt. BOKA duikt dankzij de hattrick van Kums met een verdiende 3-1 de kleedkamer in.

In de tweede helft probeert Dilbeek de bakens te verzetten. Maar het is BOKA dat de beste kansen versiert op de tegenaanval. Onder meer via Voglaire, maar het geruststellende vierde doelpunt komt er niet. Daardoor blijft het spannend. Zeker wanneer Ambrogetti na een fout in de BOKA-defensie tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer kan scoren.

In een nagelbijtend slot wordt nog een speler van Dilbeek uitgesloten wegens natrappen maar aan de score verandert er niets meer. Zo wint BOKA al bij al verdient de derby en blijft het bovenin meedraaien. Groot-Dilbeek voelt de hete adem van Leeuw en Herne in de nek.

Doelpunten: 15’ en 25’ Kums 1-0, 2-0; 28’ Ambrogetti 2-1, str.; 45’ Kums 3-1; 80’ Ambrogetti 3-2