stoet_carnaval_halle.png

26.000 kijklustigen voor zondagsstoet: “Bijzonder druk, maar nergens overrompeling”

zon 27 maa 2022

Na twee jaar wachten is de zondagsstoet door de Halse binnenstad getrokken. Zoals verwacht kwamen heel wat mensen een kijkje nemen, ook door het goede weer. “Het volk was goed verspreid over het hele parcours. Op Nederhem en het Possozplein was het bijzonder druk maar nergens was er sprake van een totale overrompeling”, zegt woordvoerder van de stad Halle Jellina Vanderheijden.

Twee jaar geduld oefenen werd beloond, want de Halse carnavalsgroepen leverden een groots en mooi spektakel af tijdens de zondagsstoet. Op piekmomenten registreerden de ordediensten zo’n 26.000 kijklustigen. “De stoet werd enkele keren even stilgelegd omwille van kleine medische interventies.  Het ging allemaal om lichte verwondingen zoals verstuikingen en snijwonden”, zegt Jellina Vanderheijden van de stad Halle.

In de medische hulppost werden 18 personen verzorgd, in het Halse ziekenhuis 27. Het duikersteam op het kanaal moest niet in actie komen en ook de politiezone Zennevallei meldt geen bijzondere incidenten. “Vannacht worden wel mistbanken verwachten en daalt de temperatuur”, gaat Vanderheijden verder. “We raden feestvierders aan zich warm te kleden, op te letten met overmatig alcoholgebruik en goed zorg te dragen voor elkaar. Laat niemand alleen achter of alleen huiswaarts vertrekken en laat niemand op de grond liggen in deze kou.”

Goed nieuws kwam er vanuit het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. De vrouw die vannacht ten val kwam op de sporen aan de Vogelpers is intussen buiten levensgevaar