Nossegem wint Zaventemse derby na laat doelpunt

zon 5 nov

In de tweede provinciale van het voetbal werd er na meer dan 50 jaar nog eens de Zaventemse derby gespeeld tussen Nossegem en Woluwe-Zaventem. Er stonden dus niet alleen de drie punten op het spel, maar vooral ook de eer.

Die eer wil Verbrugge ook meteen hoog houden. Na amper 12 minuten trapt hij de bal op een corner binnen. Hij is met zijn zeven doelpunten de topschutter van de ploeg dit seizoen, het staat 1-0. Woluwe-Zaventem kan amper gevaar creëren, het duurt tot de 86ste minuut voor Emponza Sandala Aloma de gelijkmaker maakt. Doelman Vervecken houdt de bal veel te lang aan de voet en speelt die slecht terug. Emponza Sandala Aloma brengt zijn ploeg langszij.

Twee minuten later is het opnieuw prijs, maar aan de andere kant dan. De bal landt voor de voet van Nossegemnaar Declercq die van aan de rand van de zestien de bal tegen de netten kan trappen. 2-1 is de eindstand.