Leider BOKA vergroot voorsprong op nummer 2 dankzij winst tegen Machelen

maa 9 jan 2017

Een spannende match waarin de leider uiteindelijk aan het langste eind trekt. 3-2. Cassenaer van BOKA maakt een hattrick.

Dankzij een felbevochten overwinning blijft BOKA United op kop van het klassement en loopt het verder uit op de concurrenten. De match begint slecht voor BOKA United. Na een scherp aangesneden vrijschop van Gijsels vindt Nanayakkara het gaatje. 0-1.  BOKA United is meteen wakker  en neemt de match in handen. In de 22ste minuut kan  Cassenaer op penalty gelijkmaken. BOKA blijft druk zetten, maar 1-1 is de ruststand.

Na de rust gaat BOKA op zoek naar de overwinning, maar dat loopt niet van een leien dakje.  Machelen biedt goed weerwerk en is op counter meer dan eens gevaarlijk. Toch is het BOKA United dat, opnieuw via een strafschop van Cassenaer, op voorsprong komt.
Machelen gaat nu volop zijn kans en krijgt loon naar werken. Opnieuw een scherpe counter, verdediger Foket gaat hangen aan de aanvaller. Penalty nummer drie wordt gefloten. Het is Stienlet die de 2-2 op het bord zet. De match wordt bitsig. Kapitein Jan Van Elslander krijgt bij een duel rood. BOKA trekt met tien toch ten aanval en op een hoekschop kopt Cassenaer, opnieuw hij, zijn derde van de match binnen.
De match blijft spannend tot het laatste,  maar BOKA houdt de drie punten thuis.

Door het gelijkspel van Wambeek op Rode-De Hoek vergroot BOKA de voorsprong op nummer 2 Wambeek tot 3 punten.