BOKA United wint van Wambeek en kan nog promoveren naar eerste provinciale

maa 15 mei 2017

BOKA United klopt Wambeek met 3-0 en kan volgend weekend – op de laatste speeldag – de promotie afdwingen.

In de eerste helft is Wambeek baas op het middenveld zonder kansen te creëren. Op het einde van de eerste helft valt een doelpunt uit de lucht voor BOKA: een schitterend afstandsschot van Pierre Voglaire vanop  25 meter en 1-0. Wambeek is even van de kaart en bij de volgende aanval is er een gemeten voorzet vanop links naar de vrijstaande Geoff Cassenaer en 2-0.

In de tweede helft controleert BOKA de partij. Wambeek heeft intussen veel energie verbruikt. BOKA trekt naar voren en versiert een paar hoekschoppen, op één van de hoekschoppen fluit de scheidsrechter een strafschop voor het vasthouden van een thuisspeler. Cassenaer met de 3-0, de eindstand.

Door het verlies van de rechtstreekse concurrenten bevindt BOKA zich plots bij de kandidaten voor promotie naar 1e provinciale. Winst op Herne is dan wel noodzakelijk.