de_buyst_jasper3.jpg

‘Mijn doel is Madrid bereiken’, zegt De Buyst

woe 19 aug 2015

Jasper De Buyst is vanmorgen vertrokken naar Spanje, waar hij met z'n wielerploeg Lotto-Soudal deelneemt aan de Vuelta, de Ronde van Spanje. Voor de 21-jarige Assenaar is het z'n debuut in een grote ronde. De Buyst wil vooral ervaring opdoen en z'n eerste grote ronde uitrijden. 

Ik heb er in ieder geval hard voor gewerkt de laatste weken. Ik heb er ook enorm naar uitgekeken. Voor mij mag het dus nu al beginnen”, glimlacht De Buyst vanmorgen net voor zijn vertrek naar Spanje.

De Ronde van Spanje staat bekend als een zware rittenkoers met heel wat beklimmingen. Een klimmer is De Buyst niet. Hij gaat vooral mee om te werken in de vlakke etappes. “In de eerste plaats ga ik Kris Boeckmans proberen af te zetten in de sprints. Er zijn niet zoveel massasprints. Dus de kansen die we hebben, gaan we met twee handen moeten grijpen. Voorts hoop ik Madrid te bereiken”, verduidelijkt De Buyst.

Met zijn selectie wil Lotto-Soudal Jasper De Buyst de kans geven om te groeien als renner. “Met deze Vuelta willen we vooral de motor van Jasper wat groter maken. Een grote ronde doet dat normaal. En dat heeft hij nodig in de ontwikkeling als renner”, verduidelijkt ploegleider Marc Sergeant als Beersel.

De Ronde van Spanje begint zaterdag met een korte ploegentijdrit tussen Puerto Banús en Marbella. 

Bekijk hieronder het volledige interview met Jasper De Buyst:

 

Bekijk hieronder het volledige interview met ploegleider Marc Sergeant :