parkeren4.jpg

Vilvoorde stuurt parkeerplan bij

din 13 jun 2017

Het schepencollege gaat het parkeerbeleid, dat in oktober vorig jaar werd ingevoerd, bijsturen. Als de aanpassingen op de gemeenteraad van 26 juni worden goedgekeurd, kan het nieuwe parkeerplan vanaf 1 september in werking treden. 

Vorig jaar introduceerde de stad Vilvoorde een nieuw parkeerplan. Dat plan kreeg heel wat kritiek te verwerken. De stad heeft nu alle opmerkingen uitgebreid besproken in een klankbordgroep. Dit resulteerde in een uitgebreid rapport dat de basis vormde voor een aantal aanpassingen.

Eerste bewonerskaart wordt goedkoper

“De prijs van de eerste bewonerskaart willen we verlagen naar 20 euro. Daarnaast hebben we de parkeerzones aangepast: deze zijn nu logischer opgebouwd”, verduidelijk schepen voor Mobiliteit Francine De Prins (Sp.a-Groen). Zo wordt de Maria Theresialaan toegevoegd aan de bewonerszone (zie plan hieronder). Daarnaast horen nu ook de Kortestraat, de Duchéstraat (Marius) en de Werkhuizenstraat tot de blauwe zone (met parkeerschijf). Het stuk van de Diuchéstraat (Marius) tussen de Hellestraat en Mechelsestraat wordt opgenomen in de gele zone (betalend). Voorts wordt ook het werkdagabonnement gewijzigd en zorgversterkers kunnen een zogenaamde zorgkaart aankopen voor 50 euro per jaar.

Uitgebreide communicatiecampagne

“Nu de evaluatie en de aanpassingen gebeurd zijn,  gaan we er ook uitgebreid over communiceren naar zowel de Vilvoordenaar, de handelaars als de bezoekers",“ zegt burgemeester Hans Bonte (Sp.a-Groen). "Na de gemeenteraad van 26 juni starten we met deze communicatiegolf. Zo ontvangen alle Vilvoordenaren een parkeerkrantje met alle nuttige informatie. Maar ook de handelaars en de bezoekers gaan we uitgebreid informeren aan de hand van een folder”, aldus Bonte. Als alles volgens planning verloopt, treedt het aangepast parkeerbeleid vanaf 1 september in werking.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"61455","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"609","width":"610"}}]]

parkeerzones  
geelmax. 2u1,5 euro/u
groenmax. 4u0;6 euro/u
oranjeonbeperkt0,6 euro/u
blauwmax. 4uparkeerschijf
grijs onbeperktgratis

(plan stad Vilvoorde)