airportjobs2.jpg

Vakbonden en werkgevers op Zaventem voeren samen actie voor jobbehoud

woe 8 feb 2017

Vakbonden en werkgevers die actief zijn op de luchthaven van Zaventem voeren samen actie en roepen de verschillende overheden in ons land op om snel een oplossing te vinden voor de Brusselse geluidsnormen. Anders dreigen er 60.000 jobs verloren te gaan. Onder het motto ‘Keep our Airport Jobs’ hebben ze ook een online petitie opgestart.

Op 22 februari eindigt het belangenconflict van de Vlaamse overheid en zal het Brussels Gewest niet langer een overschrijding van de geluidsnormen tolereren. Verschillende maatschappijen hebben intussen al aangekondigd dat ze daarom Zaventem zullen verlaten. Want het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen zou door de strengere normen vervijfvoudigen.

Het luchthavenpersoneel, de vakbonden maar ook de werkgevers en vakorganisaties zoals VOKA zijn er niet gerust in en lanceren daarom samen de actie ‘Keep our Airport Jobs’. Naast een online peitie verdelen ze ongeveer 20.000 postkaarten die zullen overhandigd worden aan de bevoegde regeringleiders. Op de luchthaven worden er ook badges en stickers verdeeld. En ook op social media wordt een filmpje verspreid met de hashtag #keepourairportjobs.

De actie loopt nog tot 20 februari, dan vindt het volgende Overlegcomité plaats waar de kwestie zal besproken worden tussen de verschillende regeringen van het land.