uplace_inplanting.jpg

Uplace zal zo’n 3.249 nieuwe banen opleveren

vrij 13 nov 2015

Het belevingscomplex Uplace in Machelen zal zo’n 3.249 nieuwe banen opleveren. Dat blijkt uit een onderzoeksproject over de omgevingsimpact van Uplace op de regio Vilvoorde-Machelen dat werd uitgevoerd door de University of Cambridge in opdracht van Uplace. 

Met meer dan 3.000 nieuwe banen zou Uplace na de luchthaven van Zaventem de grootste werkgever van Vlaams-Brabant worden. Tijdens de bouwfase zullen nog eens  zo’n 5.600 mensen tijdelijk tewerkgesteld worden, zowel direct als indirect. Door de verschillende activiteiten die onderdak zullen vinden binnen Uplace, zal het jobaanbod ook zeer divers zijn: van onderhoudspersoneel tot managementfuncties. Zo zullen de geplande kantoren voornamelijk start-ups en jonge ondernemers aantrekken. Het winkel- en ontspanningsaanbod zorgt dan weer voor werkgelegenheid in de retail en horeca. Maar ook de hoteluitbating, concertzaal en cinema zullen mensen tewerkstellen. Voor het onderhoud van de gebouwen, pleinen en groendaken zal technisch personeel aangeworven worden.

De universiteit berekende ook dat er dankzij Uplace, na de opening, jaarlijks zo’n 170 miljoen euro aan fiscale en parafiscale inkomsten zal terugvloeien naar de overheid. (simulatiefoto: Uplace)