ba.jpg

Twee passagiers raken aan boord zonder vliegtickets

don 23 jul 2015

Op Zaventem zijn zondag twee passagiers aan boord van een vliegtuig geraakt zonder dat ze hiervoor tickets hadden. Dat meldt het VTM-nieuws vanavond. Door het incident werd het toestel 3 uur aan de grond gehouden.

De 2 mannen begeleiden volgens VTM een zieke passagier naar terminal A voor een vlucht van Brussel naar Rome. De patiënt had een wel een ticket waar de 2 begeleiders gebruik van maakten om door de eerste veiligheidspoortjes te glippen. Ook bij de controle van de handbagage liepen de mannen volgens de commerciële zender moeiteloos door. En ook bij de laatste controle net voor het instappen, waar de instapkaart nog eens wordt gescand of gescheurd, konden de mannen doorlopen. 

Pas op het vliegtuig werd duidelijk dat ze geen instapkaart hadden. De boordcommandant weigerde op te stijgen en liet iedereen opnieuw uitstappen. Ook de bagage werd van het toestel gehaald. Gevolg: 3 uur vertraging.

De mannen werden ondervraagd maar zijn intussen weer vrijgelaten. Brussels Airport onderzoekt de zaak maar zegt dat de controles op vluchten binnen Schengen beperkt zijn omdat er vrijheid is van beweging.