kriekenpluk.jpg

Traditionele kriekenpluk inspireert Oud Beersel tot innovatief lambiekbier

don 16 jul 2015

Brouwerij Oud Beersel heeft een gloednieuw lambiekbier gecreëerd waarin walnoten verwerkt worden.

De medewerkers van brouwerij plukken dezer dagen eigenhandig de Schaarbeekse krieken in de authentieke boomgaard van de ouders van Gert Christaens  van Oud Beersel. “Traditioneel werden Schaarbeekse krieken gebruikt voor de productie van kriekenbier. Iedereen in het dorp had thuis wel ergens een paar bomen staan en bracht de krieken naar de lokale brouwerij”, vertelt Gert Christaens. Die traditie wordt door Oud Beersel in stand gehouden en heeft geleid tot een nieuw innovatief lambiekbier.

Oud Beersel plukt momenteel immers ook de walnoten in de boomgaard ook al zijn die nog groen. Die worden toegevoegd aan lambiek die gerijpt heeft op houten wijnvaten. Na een hergisting op de fles ontstaat er notenlambiek die Oud Beersel ‘Green Walnut’ gedoopt heeft. Het geestrijke vocht wordt in beperkte oplage geproduceerd en is beschikbaar zolang de voorraad strekt.