roelandts3.jpg

Roelandts en Debusschere opgenomen in selectie voor WK in Qatar

maa 26 sep 2016

Jens Debusschere uit Dilbeek en Jürgen Roelandts uit Vilvoorde  zijn opgenomen in de selectie voor het WK wielrennen in Qatar.

Bondscoach Kevin De Weert heeft de namen bekend gemaakt die op zondag 16 oktober het WK in Qatar zullen afwerken. Kopmannen zijn Tom Boonen en Greg Van Avermaet. Maar in het lijstje herkennen we ook twee regiogenoten: Jens Debusschere uit Dilbeek en Jürgen Roelandts uit Vilvoorde.

 “Tegen een deelname aan het WK zeg je geen ‘neen’”, reageert Jürgen Roelandts. “Ik denk dat zowel Jens als ik geknipt zijn voor het parcours in Qatar. De koers kan twee kanten uit. Zonder wind wordt het misschien het gemakkelijkste WK in jaren, met wind zou het enorm zwaar kunnen worden. Momenteel is het ginds 38 graden, ook een factor die van belang is. Als Tom Boonen goed herstelt van zijn val in de Eneco Tour zal hij onze man worden in de sprint, maar indien nodig is Jens ook heel goed in vorm. Omwille van onze capaciteiten en ervaring met sprints en sprintvoorbereidingen behoren we tot dit team. Voor de negen geselecteerden is waaierrijden een tweede natuur, dus mag het zeker een zware wedstrijd worden. Mijn hamstringletsel is de voorbije weken de goeie richting uitgegaan, waardoor ik klaar ben voor het WK”, aldus Roelandts.

Het alternatief voor Tom Boonen

Ook Jens Debusschere heeft er zin in. “Ik denk dat mijn selectie terecht is. Tom Boonen heeft de afgelopen maanden bewezen dat hij eerste keuze is als het op sprinten aankomt, maar het zal er op aankomen de schiftingen te overleven. Mocht Tom door omstandigheden niet kunnen sprinten, denk ik de ambitie te mogen hebben een goed alternatief te zijn. Veel landen hebben een of zelfs meer goeie sprinters in huis, dan denk ik onder meer aan Bouhanni, Ewan, Sagan, Kristoff en Greipel”, aldus Debusschere.

Zijn ook opgenomen in de selectie: Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Jens Keukeleire, Iljo Keisse en Nikolas Maes.