parkeerautomaat.jpg

Nog tot 1 november gedoogbeleid in nieuwe Vilvoordse parkeerzones

din 4 okt 2016

Vorige zaterdag werd in Vilvoorde het nieuwe parkeerreglement van kracht. Dit veroorzaakt veranderingen in zowel de parkeerzones als de parkeertarieven. Om de bewoners van de nieuwe betaalzones de kans te geven om een bewonerskaart af te halen, wordt in deze straten nog tot 1 november een gedoogbeleid gevoerd. 

Vorige week kregen alle Vilvoordenaars een parkeerfolder in de bus met de praktische details van het nieuwe retributiereglement. Daarin staan alle details over welke zones sinds 1 oktober betalend zijn geworden en wat de nieuwe tarieven zijn in de bestaande parkeerzones. Om de druk van het parkeren door derden te verminderen, worden een aantal nieuwe zones betalend. In dezelfde lijn voorziet de stad ook een aantal blauwe parkeerzones waarbij de duur van het parkeren beperkt is. “We begrijpen dat de bewoners in deze straten zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie”, vertelt Francine De Prins, schepen voor Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. “Daarom hebben zij nog tot 1 november de tijd om een bewonerskaart aan te vragen in de parkeerwinkel. Dit betekent dat er tot 1 november geen controles zullen gebeuren in de straten van de nieuwe parkeerzones.”

Het gedoogbeleid geldt wel enkel in de nieuwe parkeerzones. In de bestaande parkeerzones zijn de nieuwe parkeertarieven immers vanaf oktober al van kracht.

Voor meer informatie over het nieuwe parkeerreglement, kunnen de Vilvoordenaars terecht in de parkeerwinkel op de Grote Markt of op www.vilvoorde.be/parkeren .