Nog geen oplossing voor de 109 dieren die in Dilbeek in beslag werden genomen

woe 5 apr 2017

Er is nog geen oplossing voor de 109 verwaarloosde dieren die 3 weken geleden in beslag werden genomen in Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). De dieren verblijven momenteel in de Ark van Pollare in Ninove. Maar die opvang kost handenvol geld. 

Op 19 maart liet de lokale politie 109 verwaarloosde dieren in beslag nemen die verbleven op een wei langs de E40. Om ze te vangen deed de politie een beroep op de Ark van Pollare die met massaal veel vrijwilligers en medewerkers ter plaatse kwamen om de dieren te vangen. Het ging onder meer om lama’s, eenden, kalkoenen, een paard en 2 ezels. In de Ark werden de dieren verzorgd en ontwormd.

Het nu wachten op een uitspraak van Dierenwelzijn. Als de eigenaar geen dieren meer mag houden, kan de Ark een adoptie regelen. Heel wat mensen toonden ook al interesse. Maar voorlopig blijven de dieren op de Ark en dat kost handenvol geld aan voedsel en medische verzorging. Geld dat de Ark niet heeft. De gemeente Dilbeek heeft daarom een oproep geplaatst op de website van de gemeente om een vrijwillige bijdrage te storten. Ook kampt de Ark met een plaatsgebrek. Het opvanginitiatief gaat daarom onderzoeken of de dieren niet terecht kunnen in een asiel in de buurt. (foto Mozkito)