homans2.jpg

Homans waarschuwt Linkebeek: "Ik ga Thiéry echt niet benoemen"

zon 28 feb 2016

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans heeft de gemeenteraad van Linkebeek vanmorgen gewaarschuwd in het VRT-programma Zevende Dag. Als die gemeenteraad morgen opnieuw Damien Thiéry voordraagt als burgemeester van de faciliteitengemeente, dan zal Homans die beslissing vernietigen. 

Het belangrijkste punt op de Linkebeekse gemeenteraad van maandagavond is het zesde: bevestiging voordrachtsakte kandidaat-burgemeester en aanstelling van een aangewezen-burgemeester. Omdat Damien Thiéry bij de buitengewone verkiezingen met ruime voorsprong de meeste stemmen heeft behaald, staat het nu al zo goed als vast dat de gemeenteraad hem opnieuw zal voordragen als kandidaat-burgemeester. Maar Homans laat er geen twijfel over bestaan: als dat gebeurt, zal ze de gemeenteraadsbeslissing vernietigen.

"Als de gemeenteraad van Linkebeek maandag op haar eerste vergadering na de verkiezingen in december tegen alle wetten en arresten in toch Damien Thiéry voordraagt als burgemeester, heb ik geen andere keuze dan die beslissing te vernietigen. Ik ga hem echt niet benoemen", waarschuwde Homans vanmorgen in De Zevende Dag.