gemeenteraad_grimbergen.jpg

Grimbergen keurt motie rond luchthaven goed

don 23 maa 2017

Grimbergen wil dat er snel een einde komt aan de juridische onzekerheid over de toekomst van de luchthaven in Zaventem. De voltallige gemeenteraad heeft daar donderdagavond unaniem een motie voor goedgekeurd. 

De aanleiding voor de motie is de actuele commotie rond de strenge Brusselse geluidsnormen. De gemeenteraadsleden roepen alle betrokkenen op om alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk de huidige juridische onzekerheid met betrekking tot de toekomst van Brussels Airport te stoppen.

'Er dient te worden gezorgd voor een stabiel en evenwichtig juridisch kader waarbinnen de luchthaven van Zaventem zich op een duurzame manier kan ontwikkelen binnen een kader dat leefbaarheid garandeert voor alle omwonenden', luidt de motie. Grimbergen verwacht van de federale regering 'een concreet engagement inclusief een duidelijke timing voor de realisatie van een vliegwet die zich baseert op de principes van gelijke geluidsnormen voor alle gewesten én van een eerlijke en evenwichtige spreiding van het luchtverkeer over het Belgische grondgebied'.