Bomen langs parkeerterrein Groot-Bijgaarden E40 worden gerooid

din 14 feb 2017

Op het parkeerterrein langs de E40 in Groot-Bijgaarden worden momenteel de bomen gerooid. Ook het struikgewas rond de parking wordt gesnoeid. De ingreep moet voorkomen dat illegalen zich daar nog langer kunnen verschuilen. 

Langs de snelwegparkings op de E40 worden zeer regelmatig mensen zonder papieren gedropt door mensensmokkelaars. Op de parkings proberen de vluchtelingen aan boord te kruipen van een vrachtwagen om zo de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken. Om een einde te maken aan deze problematiek neemt bevoegd minister Weyts en het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal maatregelen. Zo wordt het aantal parkings waar langparkeren is toegestaan, verminderd. De plaatsen waar dat wel nog mogelijk is worden beter beveiligd.

Ook in Groot-Bijgaarden worden een aantal ingrepen uitgevoerd om de veiligheid te verhogen. Zo wordt momenteel het struikgewas rond de parking gesnoeid om een beter zicht te hebben op de omgeving en wordt bekeken hoe de parking met camera’s en hekwerk kan worden uitgerust.