sociale_woningen.png

1300 inwoners in de Rand kunnen betaalbaar wonen via Vlabinvest

din 10 mei 2016

Vorig jaar hebben meer dan 1300 inwoners uit de Vlaamse Rand een woning kunnen huren of kopen via Vlabinvest. Dat is het autonoom provinciebedrijf dat gronden in onze regio opkoopt om zo betaalbare woningen aan te bieden aan mensen uit de streek.

Wie in onze regio een huis of appartement wil kopen of huren moet vaak even slikken als het over de prijs gaat. Vooral jonge gezinnen met een klein tot middelgroot inkomen zijn vaak genoodzaakt om naar een goedkopere regio uit te wijken. Maar sinds Vlabinvest in handen is van de provincie Vlaams-Brabant vinden steeds meer mensen een betaalbare woning in eigen streek. “De regio heeft inderdaad een tekort aan betaalbare gronden. Gelukkig hebben we met Vlabinvest een voorkooprecht. Als er grote stukken grond, zoals vorig jaar in Meise, te koop staan, kunnen wij ons voorkooprecht uitoefenen. Zo hebben we toch een manier om interessante bouwgronden te kopen om betaalbare woningen te realiseren voor mensen uit de regio”, verduidelijkt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

Sinds de opstart van Vlabinvest werden al 856 woningen gebouwd. Vlabinvest is momenteel eigenaar van 18 hectare grond in de Vlaamse rand rond Brussel.