Zaventem doet goeie zaak in behoud in derde B

maa 4 apr 2016

In derde klasse B van het voetbal heeft hekkensluiter Zaventem met 3-0 gewonnen van Tienen, de nummer 15. De overwinning is een goeie zaak voor het vertrouwen van de spelers.

Zaventem had er zin in. Al na twee minuten opende Ezzahri vastberaden de score: 1-0. Op het half uur lobt Khiter de bal in het doel: 2-0. Vervolgens bleef een vrije trap onbenut en belandde een poging van Jivar op de paal. Zaventem had de match voor de rust dood kunnen maken, maar deed das dus niet.

In de tweede helft leek Tienen zich te herpakken. Maar Fixelles trapte halfweg de tweede helft  na een voorzet van Ezzahri de 3-0 eindstand op het bord waardoor de motivatie bij Tienen helemaal zoek was.

De overwinning is een opsteker voor trainer Stef Van de Velde die tevreden kan terugblikken op zijn eerste thuismatch. “Dit zal veel betekenen voor het zelfvertrouwen van de spelers ook. Nu heeft iedereen in de kleedkamer het gevoel: er is nog iets mogelijk”, aldus Van de Velde.

Er is inderdaad nog iets mogelijk. Want Diegen en Grimbergen verloren dit weekend. Diegem met 1-0 op Ciney. Grimbergen met 0-1, thuis tegen La Calamine.  Zaventem kruipt dus dichterbij. Met nog 5 matchen te spelen en nog 15 punten te verdelen, telt het 4 punten minder dan Diegem en 5 minder dan Grimbergen. Voor alle duidelijkheid: Uit 3 de klasse B zakt maar één ploeg.