VK Liedekerke stoot door in Beker van Brabant

vrij 12 nov 2021

VK Liedekerke wint met 1-6 op het veld van Toekomst Relegem in de achtste finale van de Beker van Brabant. Daardoor pakt het team ook een ticket voor de Beker van België van volgend seizoen.

Veel sfeer en veel supporters voor het duel tussen derdeprovincialer Relegem en eersteprovincialer Liedekerke. Thuisploeg Relegem moet 5 basisspelers missen, maar daar is in het begin van de partij niet veel van te zien. De derdeprovincialer doet er alles aan om zich niet te laten overklassen.

Na 17 minuten zet Joos de 0-1 op het bord. Daarna kan Desaegher twee keer scoren. 0-3 aan de rust. Relegem verdient wel een doelpuntje in de eerste helft, maar door een  gebrek aan efficiëntie lukt dat niet.

Meteen in het begin van de tweede helft kopt Deviaene de 0-4 binnen. Desaegher, met zijn derde, en Van Wingen via strafschop dikken aan tot 0-6. Het is Vanderschrick die Relegem uiteindelijk nog de verdiende eerredder bezorgt.

Liedekerke tankt vertrouwen om het in de competitie beter te doen dan de bleke twaalfde plaats.