Tempo Overijse pakt 3 punten in Grimbergen

zon 18 dec 2016
Vanmiddag was er Grimbergen - Tempo Overijse in de tweede amateurklasse B. Voor dit weekend stond Grimbergen tiende, Tempo twaalfde. Uit de tweede amateurklasse zakken drie, misschien zelfs 4 van de 16 ploegen. Grimbergen en Tempo moeten dus opletten om niet in de gevarenzone te belanden en hebben daarom absoluut punten nodig. Een duel met inzet dus.

Beide ploegen willen de eindronde met een positieve noot afsluiten. Vooral Overijse wil na een 1 op 18 nog eens winnen. Zowel Grimbergen als Overijse spelen met het mes tussen de tanden. Jammer genoeg lijdt het spel onder de potige duels. De eerste helft eindigt op 0-0.

Twee minuten na rust krijgt Overijse een hoekschop. De bal schiet door tot bij Buyuk, die twijfelt niet. De kapitein brengt zijn ploeg met een streep op voorsprong. 0-1 voor Overijse.

Door de 0-1 voorsprong graaft Overijse zich in. Grimbergen weet er amper raad mee. Overijse laat Grimbergen het balbezit en beperkt zich tot verdedigen. De bezoekers wachten geduldig op een kans. De ingevallen Fariat bedient Cocquelle, die de perfecte counter afwerkt. 0-2 met nog een kwartier op de klok. Het wordt nu wel heel moeilijk voor Grimbergen.