Nog geen kampioensfeestje voor Eppegem

maa 18 apr 2016

Eppegem snakt al enkele seizoenen naar de titel. En die lijkt binnen handbereik. Ook zondag deed Eppegem wat het moest doen: winnen tegen de voorlaatste in het klassement Lovenjoel.

De eerste helft leverde niet meteen hoogstaand voetbal op. Pas in de tweede helft viel het eerste doelpunt: een owngoal van de Lovenjoelse verdediger Peeters waardoor Eppegem op voorsprong kwam.  Nauwelijks 5 minuten later verdubbelde middenvelder Baetens na een felle uithaal de score: 0-2. Ook Lovenjoel kwam af en toe dreigen maar zonder resultaat. Net voor het einde maakte Meftah er nog 0-3 van.

Mocht achtervolger Diest zijn wedstrijd verloren hebben, dan kon Eppegem zondag de champagne bovenhalen. Maar Diest won met 1-4 op het veld van Braine.

Eppegem blijft uiteraard leider met 5 punten meer dan Diest. Er resten nog twee matchen. Volgende weekend krijgt Eppegem opnieuw de kans om kampioen te spelen, dan moet het naar Merchtem, de nummer 11. Diest speelt thuis tegen Borght dat achtste staat.