FC Zemst op weg naar kampioenschap

maa 7 maa 2022

In derde provinciale C stond dit weekendde topper tussen Sterrebeek en Zemst op het programma. Voor de match stond Sterrebeek tweede met 46 punten, Zemst op kop met 49 punten. Beide ploegen waren dus aan elkaar gewaagd en dat was ook te merken op het veld.

De bezoekers kwamen als eersten op voorsprong, maar nog geen minuut later maakte Sterrebeek alweer gelijk. Nog geen minuut later stond het na slecht verdedigen weer 2-1 voor de bezoekers. En dan was het nog niet gedaan. Na een half uur knalde Diane de 2-2 tegen de netten. Vervolgens verkeken doelman Van Acker en de hele verdediging zich op een Zemstse corner die rechtstreeks binnenvloog.

Na een knotsgekke eerste helft stond het 2-3 voor Zemst. In de tweede helft pakte Sterrebeek rood en miste het een penalty. De bezoekers counterden zich naar een 2-5 voorsprong en in het slot van de partij werd het nog 3-5. De vele supporters werden vandaag verwend door beide ploegen. Zemst pakte een gouden driepunter tegen rechtstreeks concurrent Sterrebeek en lijkt op weg naar het kampioenschap.