Lukas Moonens opnieuw in finale van ‘Eerste Kok van het Land’

don 29 jun 2017

Lukas Moonens heeft opnieuw een plaats kunnen afdwingen voor de finale van ‘Eerste Kok van het Land’, een meesterschapswedstrijd van de gastronomische club Prospèr Montagné. Mogelijk wordt hij de opvolger van Glenn Verhasselt, chef van restaurant Sir Kwinten' in Lennik, de winnaar van vorig jaar. 

De gastronomische club Prospèr Montagné heeft de 5 nieuwe finalisten bekendgemaakt voor de wedstrijd ‘Eerste Kok van het Jaar’. Onder hen ook Lukas Moonens, souschef van Brasserie Julie in Dilbeek. Hij zat ook vorig jaar in de finale.

Andere finalisten zijn Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel), Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal), Steven Buelens, chef en ook eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren) en Ignace Wattenberge, souschef van restaurant Fleur de Lin (Zele). Ook Fabian Bail en Ignace Wattenberge zaten twee jaar geleden als eens in de finale van deze prestigieuze wedstrijd.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 2 oktober 2017 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Daar zullen de kandidaten drie gerechten moeten klaarmaken.

Vorig jaar sleepte Glenn Verhasselt, chef van restaurant Sir Kwinten' in Lennik, de titel van ‘Eerste Kok van België’ in de wacht. RINGtv zocht hem na afloop op voor een kort gesprek. Bekijk hieronder opnieuw de reportage.