img_6580.jpg

400 hopplukkers proeven het resultaat van hun oogst

woe 30 nov 2016

400 bierliefhebbers, hop – en brouwmeesters verzamelden dinsdagavond bij brouwerij Palm in Steenhuffel voor een rondleiding en een degustatie van het bier waarvoor ze de voorbije zomer eigenhandig de hop plukten.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"53724","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"width: 278px; height: 142px; float: left;"}}]]Palm startte in 2011 met een eigen hopteelt in Steenhuffel. Voor de oogst van de ruim 3.000 hopranken in het hopveld kan de brouwerij jaarlijks rekenen op enkele honderden bierliefhebbers.

Deze hop wordt gebruikt in de Palm Hop Select, dat is een koperkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6 procent. Hoe de hopping precies gebeurt, ontdekten de hopplukkers dinsdagavond in de brouwerij. Ze kregen er uitleg bij het kook- en gistingsproces en mochten uiteraard het bier degusteren waarvoor ze de voorbije zomer zo hard gezwoegd hadden. Ook jij kan de rondleiding volgen, vanavond in het nieuws op RINGtv.