De Brussels Stephex Masters in Meuzegem

Stephex Masters mekka van de paardensport: "Vier van de allerbeste ruiters komen uit onze streek"

maa 2 sep

De prestigieuze paardenwedstrijd Stephex Masters mocht dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Sinds de start in 2014 groeide de wedstrijd uit tot één van de meest prestigieuze ter wereld. De cijfers zeggen dan ook alles: één miljoen euro aan prijzengeld, 200 ruiters en 700 paarden uit meer dan 40 landen. Het neusje van de zalm van de jumpingsport was dagelijks goed voor duizenden bezoekers. En opvallend, ondanks z'n status blijft de Stephex Masters gratis toegankelijk voor het grote publiek.

Per dag kwamen tussen de 8.000 en de 10.000 mensen kijken naar de jubileumeditie van de Stephex Masters. "We bieden dan ook sport op het allerhoogste niveau, met de allerbeste ruiters ter wereld," zegt Stephan Conter van de Stephex Group.

De Stephex Masters maakt ons land zo mee tot het mekka van de jumpingsport. En daar heeft onze regio een groot aandeel in. Ook als het op ruiters aankomt, met niet in het minst Stephans jongste dochter Emilie. "Hier is het voor haar allemaal begonnen. En intussen is Emilie klaar om tussen de drie grote ruiters te staan. Ook het verhaal van Gilles Thomas is hier begonnen. Emilie en Gilles zijn trouwens naar dezelfde kleuterschool geweest, in Sint-Brixius-Rode. En ook Wim Vermeir komt uit Merchtem. Ongelofelijk dat vier van de beste ruiters ter wereld hier zijn opgegroeid," besluit Conter.