Huldiging Noor

Fans huldigen Noor Vidts op de Grote Markt in Vilvoorde: “Ik kan het soms nog altijd niet geloven”

woe 21 aug

Enkele honderden fans hebben gisterenavond Noor Vidts gehuldigd op de Grote Markt in haar thuisstad Vilvoorde. De atlete pakte brons op de Olympische zevenkamp in Parijs en dat wilde haar thuisstad niet zomaar laten voorbijgaan.

De regen viel bij momenten met bakken uit de lucht, maar dat kon de pret niet bederven gisteravond. De fans trotseerden graag de nattigheid om hun heldin toe te juichen. De bronzen medaillewinnaar werd vergezeld van haar coach Fernando Oliva en haar vriend, judoka Jorre Vertstraete.

“Ik voel me trots en soms kan ik het nog altijd niet geloven. Want het is toch wel speciaal om een medaille te winnen op de Olympische Spelen", zegt Noor. “ Zoveel volk dat hier is vandaag, dat had ik echt niet verwacht. De medaille zal me niet veranderen. Ik denk dat ik altijd dezelfde ga blijven, ik ga dat alvast proberen. Het is gewoon een extra leuke ervaring die ik heel mijn leven mag meedragen."

Ook de ouders van Noor kunnen soms nog niet geloven wat voor een wereldprestatie hun dochter heeft gerealiseerd. "Als we denken dat ons klein Noortje niet anders was dan andere kinderen…. Maar op de één of andere manier is ze ontbolsterd tot een Olympische medaillewinnaar. Dat is onwaarschijnlijk", aldus papa Pierre Vidts.

Muurschildering

Moad El Boudaati, Schepen van sport in Vilvoorde: “Wat Noor gepresteerd heeft, is buitengewoon, legendarisch voor onze stad. Daarom hebben we deze huldiging georganiseerd. Om haar in de bloemetjes te zetten, maar ook om de jeugd in onze stad een voorbeeld te geven. Als zij zich hard inzetten zoals Noor, dan kunnen ze eindigen als Olympisch kampioen. We willen haar onsterfelijk maken in onze stad. We hebben beslist om een muurschildering te maken. De plaats en de kunstenaar moeten nog bepaald worden, maar het staat vast dat er een muurschildering van Noor Vidst komt in onze stad."”

De vruchtbare grond waar Noor uitgroeide tot wereldtopper is de Vilvoordse Atletiekclub VAC. Noor begint er haar sportcarrière als ze zeven is. De VAC-leden, zelfs de allerjongsten, waren talrijk aanwezig op de huldiging.

Huldiging Noor