Diegem wint op eigen veld van Lille United

Diegem klopt Lille United met het kleinste verschil

zon 15 sep

In de tweede nationale van het voetbal heeft Diegem deze namiddag Lille United geklopt met 1-0. Voor het eerst in meer dan een jaar voetbalde Diegem nog eens in hun eigen stadion en niet op de oefenvelden. Daarnaast konden ze ook rekenen op de steun van heel wat jeugdspelers.

De Diegemse jeugd zag hoe de thuisploeg sterk begint en enkele kansen creëert. Ook de bezoekers hebben hun mogelijkheden maar zonder groot doelgevaar. Met de rust in zicht probeert Diegem het vanop een hoekschop, de bal schiet door en met een gelukje scoort Sulejmani, Diegem met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft komt Lille opzetten, maar Michiels houdt zijn ploeg recht. Diegem prikt nog een paar keer gevaarlijk tegen maar kan de voorsprong niet uitdiepen. De slotfase is nog erg spannend, Lille doet er nog alles aan om de gelijkmaker op het bord te zetten, maar Michiels geeft geen krimp.

Diegem wint met 1-0 van Lille United en heeft zo twee keer op een rij gewonnen. Met een 6 op 9 staat het op een gedeelde vierde plaats in het klassement.