Er stond in Zweden geen maat op Lucas Coenen

Broers Coenen verdedigen Belgische eer op Motorcross der Naties

vrij 16 aug

Tweelingbroers Lucas en Sacha Coenen uit Overijse vormen samen met Liam Everts het Belgisch team voor de Motorcross der Naties, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams in de motorcross. Bondscoach Joël Roelants heeft zijn selectie bekendgemaakt tijdens de motorcross op de Keiheuvel in Balen.

Lucas Coenen zal aan de start komen in de MXGP-klasse, zijn broer Sacha in de MX2. Liam Everts neemt de Open-reeks voor zijn rekening. Bondscoach Roelants kiest daarmee volop voor de jeugd. De broers Coenen zijn 17 jaar, Everts 20. Het trio rijdt op dit moment in de MX2-klasse en waren er dit seizoen samen al goed voor acht Grote Prijs-zeges.

Andere MXGP-crossers zoals Jago Geerts en Brent Van Doninck laten verstek gaan voor de wedstrijd omdat ze pas terug zijn na maandenlang blessureleed. De Motorcross der Naties vindt op 5 en 6 oktober in het Engelse Matterley Basin. De laatste keer dat België de Motorcross der Naties won was in 2013, toen met Beerselnaar Jeremy Van Horebeek in het team.