Belgisch Solar Team overtuigend op kop voor start slotetappe

Belgisch Solar Team komt als leider aan de start van de laatste etappe

2 uur geleden

Het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven met Louis De Vroede uit Meise en Jasper Gutschoven uit Grimbergen, staat vandaag als leider aan de start van de Sasol Solar Challenge en dat met een indrukwekkende voorsprong. De teams hielden gisteren hun 'blinde' etappe, de route werd pas eergisteren bekend gemaakt. De slotetappe belooft spannend te worden.

De Belgen startten gisteren met een voorsprong van 84 kilometer. Die voorsprong konden ze twee dagen ervoor opbouwen nadat ze de gewaagde strategische keuze maakten om op één dag 100 km meer af te leggen dan hun rivalen. Ze verbraken daarmee voor de tweede keer het dagrecord van de wedstrijd: 703 kilometer. Nog nooit eerder kon een team zo veel kilometers afleggen op één wedstrijddag.

"Het team uit Twente heeft vandaag één loop extra gereden, dat wil zeggen dat ze 57 kilometer achterstaan op ons vanavond. We zullen morgen zien wat de dag brengt", zegt Jasper Gutshoven uit Grimbergen, hij is mechanisch ingenieur bij het Innoptus Solar Team.

Eindsprint

Vandaag is het de laatste dag van de Sasol Solar Challenge. De teams zetten koers richting Kaapstad. Tijdens de laatste etappe moeten de studenten enkele stevige hellingen beklimmen en het drukke verkeer onderweg naar Kaapstad trotseren. Gisteren hebben de ingenieursstudenten energie gespaard door rustiger te rijden. Met deze energie hopen de teamleden de etappe van vandaag tot een goed einde te brengen en als winnaars over de finish te komen.

Belgisch Solar Team overtuigend op kop voor start slotetappe