De winnaars van de Stephex Masters 2024

Argentijn José Maria wint vijfsterren Grand Prix op Stephex Masters

maa 2 sep

Het piepkleine gehuchtje Meuzegem in Meise is één keer per jaar het decor van de Stephex Masters. De prestigieuze jumping lokte heel wat ruiters van internationaal topniveau én een massa volk. Zij zagen de Argentijn José Maria Larocca de afsluitende vijfsterren Grand Prix winnen.

Bij die deelnemers van de Stephex Masters zijn heel wat Olympiërs te vinden, onder hen thuisrijder Gilles Thomas. Maar de Meisenaar haalt de barrages niet. Hij raakt met zijn merrie Luna van het Dennehof één balk aan. "Ik denk dat ik de enige ben die op die hindernis een fout maakte, het zat ons vandaag jammer genoeg niet mee. Nochtans zijn zowel Luna als ik in vorm," reageert Thomas.

Wie zich wel voor de barrage kan plaatsen, is Emilie Conter met PortoBello Van De Fruitkorf. In de finale geraakt de dochter van Stephex-baas Stephan Conter één balk aan, zo eindigt ze tiende. "Het voetl heel speciaal om zo'n wedstrijd bij mij thuis te rijden," aldus Conter. "Heel emotioneel."

De winst is voor de Argentijn José Maria Larocca die met zijn paard Finn Lente de Zwitser Steve Guerdat en de Zweed Peder Fredericson klopt. "Dit is een droom die uitkomt. Ik besef het nog niet goed, maar ik ben bijzonder blij en dankbaar."