Sir Kwinten stijgt opnieuw in Gault&Millau

din 14 dec 2021

Sir Kwinten heeft een score van maar liefst 16,5 op 20 gehaald in de nieuwe gids van Gault&Millau. Het restaurant op de markt in Lennik zet daarmee z’n opmars richting de culinaire top van ons land voort. Achter het fornuis van Sir Kwinten staat Glenn Verhasselt, de eerste winnaar van onze RINGtv Junior Kok-kookwedstijd.

Jaar na jaar krijgt Sir Kwinten meer punten in de Gault&Millau. Het mag zich met een score van 16,5 op 20 dit jaar één van de nieuwkomers noemen in de top van de culinaire gids. “Glenn en Yanick verdienen een verhoogde score. Vele topproducten zijn hier vakbekwame handen”, looft Gault&Millau het Lennikse restaurant. "Onze Jonge Topchef voor 2020 blijft zijn uitstekend repertoire aan bereidingen verder verfijnen. Het natuurlijke en pure karakter van de keuken sluit wonderwel aan op het serene interieur waarbij de uitgelezen wijnselecties de beleving nog versterken.”

Twee jaar geleden kreeg Sir Kwinten ook al een eerste Michelinster. Met de score komt het restaurant op gelijke hoogte met sterrenrestaurant Alain Bianchin in Overijse. Ook zij krijgen 16,5 op 20 van Gault&Millau. Restaurant Terborght in Huizingen krijgt net als de voorbije jaren een score van 16 op 20. Michel in Groot-Bijgaarden en Le Gril Aux Herbes d’Evan in Wemmel krijgen 15,5 op 20, ’t Stoveke in Strombeek-Bever 15 op 20.

Foto: Sir Kwinten