De NMBS is er niet over te spreken dat de streamingdienst Netflix in zijn horrorfilm 'Death Note' luchtbeelden van de treinramp in Buizingen in 2010 gebruikt. Het is niet duidelijk of Netflix hiervoor toestemming gekregen heeft.
Beelden treinramp in horrorfilm op Netflix
In de horrorfilm ‘Death Note’, te zien op Netflix, worden voor een fictieve nieuwsuitzending echte luchtbeelden gebruikt, gemaakt bij de treinramp in Buizingen 8 jaar geleden. De scène toont één van de ontspoorde treinstellen en de ravage eromheen. Ook enkele hulpverleners komen in beeld. Hoe Netflix de beelden verkregen heeft en of het ergens toestemming heeft gevraagd, is maar de vraag.
De slachtoffers, de nabestaanden en de NMBS waren alleszins niet op de hoogte. Volgens hen getuigt het gebruik van de beelden in een horrorfilm van weinig respect voor de slachtoffers en de andere betrokkenen. De NMBS bekijkt of ze stappen kan ondernemen tegen Netflix.
Bij de treinramp in februari 2010 kwamen 19 mensen om het leven en vielen meer dan 160 gewonden, toen twee treinen frontaal op elkaar botsten vlakbij het station van Buizingen.