Voor de zeventiende keer organiseert de gemeente Liedekerke een zomerschool. Die duurt twee weken en doel is om het Nederlands van anderstalige kinderen uit de Liedekerkse lagere scholen bij te spijkeren. "Het is een win-win voor iedereen. Zowel leerlingen als leerkrachten worden er beter van", klinkt het.
Zomerschool in Liedekerke: “Nederlands leren op een speelse manier”
Zomerscholen zijn vooral populair sinds de coronapandemie, maar in Liedekerke worden ze al voor de zeventiende keer georganiseerd. “De kinderen die deelnemen, gaan na de zomervakantie naar het eerste tot en met het zesde leerjaar. Samen met professionele begeleiders oefenen ze op een speelse manier Nederlands via oefeningen, spelletjes, liedjes, leesmomenten en andere creatieve werkvormen”, zegt Riet Vannyvel, medewerker onderwijs in Liedekerke. "In de namiddag ligt de focus op spelen, maar ook dan doen we aan taalstimulering. We gaan altijd de Nederlandse taal in verwerken en extra woorden aanbieden, woorden, zinnen te oefenen."
De zomerschool is een succes. "Andere jaren zijn er een 40-tal inschrijvingen, dit jaar hebben we 74 inschrijvingen omdat we beter zijn gaan samenwerken met de zorgcoördinatoren om de kinderen toe te leiden naar de zomerschool", zegt Vannyvel. "Het is een win-win voor iedereen, want de kinderen zijn meer geholpen en de leerkrachten ook. Het is voor hen in september minder moeilijk om te starten met deze kinderen." Op vrijdag 9 augustus sluiten de zomerschool af met een spetterend optreden van de kinderen, een diploma-uitreiking en een multiculturele receptie.