In oktober trekken de politieke partijen naar de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwsneuzen van het Heilig-Hart College van Wezenbeek-Oppem trokken voor een interview naar de burgemeesters van de twee steden die het zendgebied van RINGtv rijk is: Vilvoorde en Halle. Hier het verslag van hun gesprek met Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a).
Nieuwsneuzen interviewen burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte
Neemt u deel aan de gemeenteraadsverkiezingen?
Bonte: “Ik bestuur Vilvoorde al zes jaar en denk dat het belangrijk is voor de stad om een zekere continuïteit te behouden. Bovendien staan er nog een indrukwekkend aantal projecten in de steigers voor de stad. Die projecten wil ik graag tot een goed einde brengen en daarom stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.”
Bent u tevreden over wat u tot nu toe heeft gerealiseerd ?
Bonte : “Ik sta bekend als een kritisch persoon, zeker voor mijzelf. Ik ben best fier dat ik enkele problemen waarmee de stad worstelde heb kunnen oplossen. Zonder te vergeten dat het altijd beter kan.”
Wat zijn de voor- en nadelen van de Ring rond Brussel voor Vilvoorde?
Bonte: “Dankzij de Ring is Vilvoorde goed bereikbaar. Ook is er het welbekende viaduct van Vilvoorde, dat ik graag omschrijf als een kunstwerk. Het grote nadeel van de Ring voor Vilvoorde zijn natuurlijk de files. Dagelijks horen mensen de naam Vilvoorde op de radio en niet omwille van de goede reden.”
Kan u Vilvoorde kunnen omschrijven in één woord ?
Bonte: “Boeiend, de stad is in volle groei en we zijn misschien wel de snelste groeiende stad in Vlaanderen. Vilvoorde is ook zeer multicultureel: onze stad telt 110 verschillende nationaliteiten.“
Waarom koos u voor de sp.a ?
Bonte:” Ik vind dat iedereen een gelijke kans verdiend, zonder een onderscheid te maken in huidskleur, religie, seksualiteit, economische stand of geslacht. Dan kom je vanzelf uit bij de sp.a.”
Dacht u er in uw jeugd aan om politicus te worden?
Bonte: ”Helemaal niet. Zoals veel jongeren was ik politiek bewust, maar ik zag mezelf nooit in de politiek gaan. Ik volgde een opleiding om leerkracht te worden, maar belandde uiteindelijk toch in de politiek.”