politieactie2.jpg

Grootse politieactie tegen woninginbraken en drugs

vrij 25 feb 2022

Veel blauw op straat gisteravond, want in onze regio vond een grootschalige politieactie plaats. Die was in eerste instantie gericht op woninginbraken en drugs, maar ook de verkeersveiligheid werd extra gecontroleerd. 12 van de 13 politiezones in Halle-Vilvoorde werkten voor de actie samen met de luchtvaartpolitie, de wegpolitie, helikopters en drugshonden.

 

De lokale politie controleerde onder meer op de Vuurkruisenlaan voertuigen in het kader van de FIPA-actie, voluit de fully integrated police action. Na een alchoholtest moesten chauffeurs hun papieren tonen en de koffer openen. De federale politie werkte voor de actie samen met 12 van de 13 politiezones in onze regio. Woninginbraken opsporen is één van de prioriteiten in ons arrondissement. “De agenten controleerden op hotspots, plaatsen waar veel inbraken plaatsvinden,” legt Liesbeth Van Isterbeek, directeur-coördinator Halle-Vilvoorde uit.

De politie maakte ook gebruik van camerabeelden. “We voeren echt een lik op stuk-beleid, we treden daadkrachtig op en willen ook mensen op heterdaad betrappen.” Daarvoor maakte de politie gebruik van ANPR-camera’s. “We plaatsen blacklists zodat we een hit onmiddellijk kunnen reageren en een ploeg ter plaatse sturen.”