dries_van_langenhove_schild_en_vriend.png
© dries_van_langenhove_schild_en_vriend.png

Dries Van Langenhove doorverwezen naar correctionele rechtbank

vrij 15 jul 2022

Dries Van Langenhove uit Opwijk, die als onafhankelijke in de Vlaams Belang-fractie zetelt in de Kamer, is door de raadkamer in Gent doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Ook zes andere leden van jongerenbeweging Schild & Vrienden zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter voor het aanzetten tot haat.

Een tijdje na een uitzending van het tv-programma Pano in 2018, startte het gerecht met een onderzoek naar Opwijkenaar Dries Van Langenhove en een aantal van zijn kompanen van de jongerenbeweging Schild & Vrienden. Het parket ging op zoek naar bewijzen van onder meer inbreuken op de racisme- en de wapenwet. Zo zou Van Langenhove busjes pepperspray hebben verkocht en in chatgroepen op sociale media aangezet hebben tot discriminatie, haat of geweld op basis van racisme en xenofobie. In totaal verschenen twaalf leden van Schild & Vrienden voor de Gentse raadkamer.

Zeven van hen worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank, waaronder dus ook Van Langenhove. De Opwijkse politicus noemt zichzelf een slachtoffer van linkse propaganda, framing en de elite. “Al vier jaar onderga ik deze terreur. De staat stuurt terroristen in uniform die mijn slaapkamer binnenstormen, de media schrijft iedere dag gortige leugens en justitie berooft me van al mijn geld en tijd”, zei hij gisteren op sociale media. “Ze zullen niet slagen. Ik blijf doorvechten en uiteindelijk zal de waarheid winnen van hun leugens. We gaan die corrupte elite vervangen voor zij ons kunnen vervangen.”