waterlek_farys3.png

Buurtbewoners krater: 'watermaatschappij reageerde te laks'

vrij 21 dec 2018

In Sint-Pieters-Leeuw zijn de bewoners van wijk De Witte Roos boos. Vannacht werd het gemeentelijk rampenplan er afgekondigd, omdat een waterlek er een reusachtige krater in het wegdek veroorzaakte. Volgens de buurtbewoners heeft de watermaatschappij te laat gereageerd op het lek.

 

Gisteren al verwittigden buurtbewoners van de Fazantenlaan de watermaatschappij met de boodschap dat er een lek was. De maatschappij liet ter waarschuwing een knipperlicht plaatsen en liet weten vandaag de herstellingen uit te voeren. Vannacht zorgde het lek echter voor een verzakking van het wegdek, met een krater van 15 op 15 meter en 5 meter diep tot gevolg. Heel wat huizen kampten instant met wateroverlast. Het rampenplan werd afgekondigd en de buurt werd afgesloten.

Netwerkbeheerder Farys bevestigt dat er gisteren meldingen van een lek binnenliepen. Het zou echter onduidelijk geweest zijn dat het lek zich in een diep gelegen leiding bevond die onder hoge druk staat, werknemers van de Watergroep dachten dat het om een lek in de distributieleiding ging.

De herstellingen aan de waterleiding zijn vandaag intussen begonnen. Voor de buurtbewoners wordt het modder ruimen en de schade opmeten. Vanuit de gemeente wordt aangeraden van alle schade foto’s te maken. Vanmiddag is een verzekeringsdeskundige ter plaatse om de schade vast te stellen.