brand_kraakpand_linkebeek.jpeg

13-jarige jongen overlijdt na brand in "kraakpand" Linkebeek

vrij 18 feb 2022

Bij een zware woningbrand in de Hollebeekstraat in Linkebeek is vannacht een 13-jarige jongen om het leven gekomen. Meerdere zwaar gewonde slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Toen de hulpdiensten aankwamen, troffen ze in het totaal tien personen aan, ook een aantal minderjarigen. Slechts één van hen had van de eigenaar de toestemming om er te verblijven. 

Het vuur ontstond rond 2 uur op de zolderverdieping van een kraakpand. Meerdere slachtoffers werden afgevoerd met brandwonden, onder meer naar het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek. De omstandigheden van de brand zijn vooralsnog onduidelijk. Zowel de korpsen van brandweerzone Vlaams-brabant West als Brussel kwamen ter plaatse. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld. 

Van de tien aanwezigen had slechts één iemand de toestemming van de eigenaar om in de woning te verblijven. Zijn domiciliëringsaanvraag is lopende. Drie anderen zouden die aanvraag ook indienen. Vijf bewoners van het kraakpand bleken minderjarigen te zijn. Drie meisjes van 16 jaar uit het Brusselse werden van hun vrijheid beroofd. Zij worden later vandaag verhoord om meer informatie over de omstandigheden van de brand te verkrijgen.