200.000 euro schade na onweders in mei en juni

din 4 dec 2018

De zware onweders tussen 21 mei en 10 juni hebben in Asse, Dilbeek, Steenokkerzeel en Zaventem voor zo’n 200.000 euro schade aangericht. Dat blijkt uit het schadedossier dat de gemeenten hebben ingediend.

De zware regenval van eind mei en begin juni komt op basis van adviezen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het KMI in aanmerking voor erkenning door het Vlaams Rampenfonds, de storm en de hagelbuien niet.

Uit de schadedossier is duidelijk welke gemeenten het meeste schade hebben geleden in onze regio. De schadeclaims van Dilbeek bedragen samen zo’n 80.000 euro. Daarna volgt Asse met 60.000 euro, Steenokkerzeel heeft 52.900 euro schadeclaims en Zaventem 2.500 euro.

Achttien gemeenten wordt gevraagd om bijkomend bewijs te leveren aan de hand van fotomateriaal bij hun eerder ingediend schadedossier. Op basis daarvan kunnen ze mogelijk ook rekenen op een tegemoetkoming van het Vlaams Rampenfonds.

Het is niet duidelijk of daar gemeenten in onze regio bij zijn. Maar tijdens de onweders moest de brandweer onder andere ook naar Vilvoorde, Grimbergen en Wemmel uitrukken.