De Cortales - Black & White Belgian
Elke week serveert Manu van De Cort Distillery je een zomerse cocktail. Deze keer is dat de Black & White Belgian, die ontstond tijdens een bezoek van een Amerikaanse ambassadeur aan ons land in de jaren zestig en is een afgeleide van de Black Russian. Manu maakt de Black & White Belgian met een echte Belgische vodka, zijn grains, een distillaat van lokaal geteelde tarwe.. Hij noemt het graag ‘de meest zuivere smaak van het Pajottenland'. De cocktail is redelijk eenvoudig te maken. Manu gebruikt ongeveer 6 cl koffie, liefst een sterke espresso. Daar doet hij 2,5cl suikersiroop en 6cl De Cort Grains vodka bij. Krachtig shaken met ijs. Strainen over nieuw ijs in een klein glas en afwerken met een maraschinokersje. Om er de white versie van te maken voegt hij op het einde nog room toe. De cocktail was helemaal vergeten tot de filmklassieker the Big Lebowsky, waar dat dé cocktail was van het hoofdpersonage.