witloofopdekaart.jpg

‘Witloof op de kaart’ zet witte goud in de kijker

woe 2 feb 2022

Heeft u deze week al witloof gegeten? De kans is klein, want witloof wordt steeds minder gegeten. Tijdens deze Week van het Witloof staat het witte goud daarom extra in de kijker. Toerisme Vlaams-Brabant organiseerde vandaag, samen met Horeca Forma, de opleiding ‘Witloof op de kaart’.

De bedoeling van ‘Witloof op de kaart’ is dat chefs en zaalpersoneel kennismaken met dit streekproduct en het dan ook meer op hun menukaarten gaan plaatsen. In het Labo Café in Kampenhout verzamelt daarom vandaag horecapersoneel uit zeven witloofgemeentes: Steenokkerzeel, Zemst, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Boortmeerbeek en Kortenberg.

Bedoeling van de opleidingsdag is om het streekproduct vaker en gevarieerder op de menukaart te krijgen. In de voormiddag heeft de groep al een bezoek gebracht aan twee professionele witlooftelers. In de namiddag gaan ze onder leiding van groentechef Pieter-Jan Lint zelf aan de slag met witloof. Maar ook het zaalpersoneel krijgt ondertussen praktijkles van storyteller Kevin Strubbe.

Toerisme Vlaams-Brabant biedt de opleiding gratis aan. “Witloof is een lokaal en authentiek product waar we terecht trots op moeten zijn en daarom mag het meer en gevarieerder op menukaarten staan”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.