zelfoogst3.jpg

290.000 euro voor plattelandsprojecten in Halle-Vilvoorde

din 6 feb 2018

Drie plattelandsprojecten uit Halle-Vilvoorde krijgen samen 290.000 euro subsidies via het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling en Platteland Plus. Het gaat onder meer om projecten in Grimbergen en Pamel.

150.000 euro gaat naar de opstart van het Loket Onderhoud Buitengebied in West-Brabant. Daarbij werken de Regionale landschappen Pajottenland en Zennevallei en Brabantse Kouters samen met andere relevante partners. De klemtoon ligt vooral op houtige kleine landschapselementen. Meer dan 113.000 euro gaat naar de ontwikkeling en rendabiliteit van lokale Schaarbeekse krieken. Dit project focust op de ambachtelijke teelt van Schaarbeekse krieken in het Pajottenland. Tot slot krijgt sociaal project Den Diepen Boomgaard in Grimbergen bijna 30.000 euro om onder meer een stalling voor de tuinbouwmachines te voorzien.

“Als streekmotor zorgt de provincie voor de behoud en de verdere ontwikkeling van ons platteland. Niet alleen landbouw, maar ook recreatie en plattelandstoerisme, handel, historisch erfgoed, cultuur en ecologie versterken een bloeiend platteland. Deze subsidies zijn hiervoor een erg belangrijke hefboom”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa.