Voodoo Village viert tiende verjaardag met extra festivaldag: “We kunnen nog meer bezoekers verwelkomen”

don 23 jan

Op 12, 13 en 14 september keert Voodoo Village terug naar het betoverende kasteeldomein van Humbeek. Met een derde festivaldag belooft de tiende verjaardagseditie van het elektronische boetiekfestival nog onvergetelijker te worden. “Met deze uitbreiding kunnen we dit jaar nog meer bezoekers verwelkomen”, zegt organisator Maxim Dekegel.

Voodoo Village blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Wat in 2015 begon als een intieme open air onder vrienden, is vandaag uitgegroeid tot een begrip in het binnen- én buitenlandse festivallandschap. Voodoo Village neemt haar bezoekers mee op een eclectische reis door een mysterieuze wereld vol muziek, schoonheid en een vleugje spiritualiteit. De line-up blijft voorlopig geheim, maar belooft een mix van nieuw talent en gevestigde namen te worden. Vrijdag 12 september opent Voodoo Village met drie stages. Op zaterdag en zondag breidt het festival uit naar vijf podia. Elk podium vertelt een uniek verhaal, met een eigen muziekstijl, scenografie en beleving.

“We trakteren onze bezoekers op een warme, verbindende ervaring die verder gaat dan muziek”, zegt Maxim Dekegel, organisator van Voodoo Village. “Vorig jaar waren de 30.000 tickets in een mum van tijd uitverkocht. Met een extra festivaldag geven we dit jaar nog meer bezoekers de kans om van het festival te genieten. We zijn ontzettend blij dat we het vertrouwen kregen van gemeente en politie om verder te groeien voor ons tienjarig bestaan.”

Voodo Village in de beginjaren

De eerste Voodoo Village vond plaats in Lennik. Het openluchtfeest werd met 800 bezoekers een onverwacht succes. Het jaar nadien verhuisde het festival naar Schepdaal bij Dilbeek. “Hoewel het slechte weer dat jaar een grote uitdaging vormde en het terrein volledig onder water kwam te staan, wisten we door te zetten”, zegt Dekegel. “In 2017 vond het festival bij toeval zijn vaste stek Grimbergen, in de magische omgeving van het domein van het 's Gravenkasteel in Humbeek. Sindsdien is het festival niet alleen blijven groeien, maar kreeg het ook haar unieke identiteit, waarin muziek, de community en spiritualiteit centraal staan.”

Een formule die aanslaat. Eén op de tien bezoekers komt uit het buitenland: van Frankrijk, Nederland en Duitsland tot de Verenigde Staten en zelfs Mexico. “We willen blijven verrassen en vernieuwen. Enkele jaren geleden breidden we uit naar een volledig weekend met een uitverkochte editie op zaterdag. Het jaar daarna introduceerden we met The Oracle een spirituele zone met ruimte voor live-acts en workshops. En de introductie van een no phone policy op deze stage betekende een primeur in de Belgische festivalwereld”, besluit Dekegel.